Personvernpolicy
og informasjonskapsler

25. mai 2018 ble en felleseuropeisk lov innført om behandling av personopplysninger: GDPR. Formålet med den nye personvernforordningen er å styrke vernet av personopplysninger for deg som privatperson.

De viktigste endringene i forordningen for personvern er at du har rett til å begjære rettelser, sletting eller tilgang til dine personopplysninger som vi har lagret. Du har også rett til å innvende mot og kreve begrenset behandling av dine personopplysninger.

Personopplysninger er alle former for informasjon som kan benyttes for å identifisere en fysisk person. Eksempler på dette er navn, bilder, kontaktopplysninger, personnummer etc. Vi sørger for at dine personopplysninger alltid forvares trygt hos oss, og at behandlingen følger både gjeldende regler for databeskyttelse og våre interne retningslinjer og rutiner. Du har rett til å be om innsyn i dine personopplysninger som er lagret hos oss, og opplysningene lagres aldri over lenger tid enn det som er nødvendig. Krav om innsyn skal rettes konsernsjefen.

Ditt personvern er viktig for oss. Det er viktig for oss at du føler deg komfortabel og trygg med hvordan vi behandler dine personopplysninger. Derfor har vi rutiner og systemer som sikrer personopplysningene dine. Vi sørger for at kun de personene som behandler dine personopplysninger har tilgang til disse.

Personopplysningene som behandles er de vi har behov for til oppfølging av egne ansatte, utbetaling av lønn og kontaktinformasjon til kunder/andre interessepartnere, Vi har ulike leverandører av IT-løsninger og støttesystem som kan få tilgang til personopplysninger. Disse er listet i et eget dokument med oversikt over inngåtte databehandlingsavtaler. Vi er i noen tilfeller forpliktet til å gi opplysninger til offentlige myndigheter. Kontaktinformasjon blir også utvekslet mellom NorDan Gruppen og våre datterselskap, kunder og leverandører.

Du kan kreve opplysninger slettet, men det kan være vektige grunner for oss til å beholde informasjonen. Informasjonen blir lagret så lenge NorDan Gruppen har en berettiget grunn til å beholde informasjonen.

Klage på forhold som reguleres av lov om personopplysninger kan rettes til Datatilsynet.

Informasjonskapsler (cookies)

Vi benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelsen av nettsiden vår. Nedenfor forklarer vi hvordan vi benytter informasjonskapsler og hvilke valg du kan gjøre knyttet til disse.

Informasjonskapsler er små tekstfiler som betår av bokstaver og tall. Disse sendes fra vår leverandørs web-tjener og lagres på enheten du bruker for å besøke nettsidene våre (som din datamaskin eller mobiltelefon). Informasjonskapslene lagres på en av to måter:

  • Økt-kapsler er midlertidige informasjonskapsler som slettes i det du lukker nettleseren eller appen du benytter
  • Permanente informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din til du fjerner dem eller de utløper

Ulike typer informasjonskapsler

Dette nettstedet kan som andre nettsteder plassere informasjonskapsler på enheten du benytter når du besøker nettstedet. Informasjonskapsler som sendes fra vår nettside kalles førsteparts informasjonskapsel. Kapsler du mottar fra andre nettsteder som er knyttet opp mot dette kalles tredjeparts informasjonskapsler.

Hvorfor benytter vi informasjonskapsler?

Nettstedet bruker informasjonskapsler for å skape en best mulig opplevelse for deg når du benytter nettstedet. Vi benytter også informasjonskapsler til å lagre statistikk over bruken av nettstedet slik at vi kan forbedre det ytterligere. Vi lagrer ikke IP-adresser eller lignende personopplysninger gjennom våre informasjonskapsler.

Gjennom nettleseren din kan du normalt justere innstillingene for informasjonskapsler. Du kan for eksempel velge å blokkere lagring av alle informasjonskapsler, akseptere kapsler kun fra nettstedet du besøker eller velge å slette alle lagrede kapsler når du lukker nettleseren. Du finner disse valgene under «Innstillinger» i nettleseren din.