Stm factory exteriour

STM Vinduer: Aldri fornøyde med bare «godt nok»

STM Vinduer er en familiebedrift med med fokus på innovasjon, håndverk og kompromissløs kvalitet. Da er det ikke rart at det ble en perfekt match med resten av NorDan Gruppen.

Sett ovenfra kan STM Vinduers fabrikk på øya Langeland forveksles med en hvilken som helst annen mellomstor fabrikk: En avlang bygning omringet av jordbruksarealer. Men på ett punkt skiller den seg fra mange andre næringslokaler, samtidig som den gir et hint om hvorfor nettopp STM var en så god match for NorDan.

Familie-eid i generasjoner

På Moi ligger den første fabrikken og bolighuset til grunnleggeren vegg i vegg. I Tanumshede er det knapt mer enn en hekk og en vei som utgjør avstanden mellom huset der første generasjon bodde og fabrikken som i dag er hovedkontor for NorDans virksomhet i Sverige.

Ved fabrikken i Rudkøping er nærmeste nabo huset til Henning Eriksen. Etter nesten 50 år i virksomheten solgte Eriksen 70 % av aksjene i virksomheten, som ble etablert i 1942 under navnet «Simmerbølle Tømrer- & Maskinsnedkeri». Gjennom årene har virksomheten sett både opp- og nedturer, men med et sterkt fokus på håndverksmessig utførelse og høy kvalitet har det danske markedet vært positive til STMs produkter, som i dag i hovedsak utgjøres av vinduer og dører i tre med aluminiumskledning, utført i furu, mahogni og eik.

Over gjennomsnittet

Finn Methmann kom til STM som administrerende direktør i 2012, og er tydelig på at STM skiller seg fra konkurrentene gjennom sitt fokus på kvalitet.

– Vi er kjent for en overflatefinish som kvalitetsmessig ligger over gjennomsnittet på det danske markedet. Et fellestrekk ved våre produkter, som samtidig er vår største utfordring i et svært konkurransedrevet marked i Danmark, er at vi aldri inngår kvalitetsmessige kompromisser. Dette i motsetning til de fleste av våre konkurrenter som gjerne jobber etter mottoet om at det bare skal være «godt nok», sier han.

Spennende fremtid

Med NorDan Gruppen som eier står STM bedre rustet enn noen gang til å kunne gjennomføre viktige endringer for å øke konkurransekraften og tilstedeværelsen i markedet. De siste årene har det blitt gjennomført store investeringer i både produksjon og produktutvikling, og Methmann ser positivt på tiden som kommer.

– De siste tre årene har vi investert i nytt malingsanlegg, nye karm- og rammepresser, klips-maskiner og CNC-freser, og vi har utviklet et helt nytt vindussystem kalt «TINIUM FLEX» som lanseres i år, sier han.

Meget positivt

Methmann beskriver mottagelsen av NorDan som ny eier meget positivt, selv om det under selve kunngjøringen av oppkjøpet tidligere i år var flere følelser i sving.

– Noen medarbeidere syntes nok det var litt vemodig da den tidligere eieren Henning Eriksen kunngjorde at han hadde solgt aksjene sine til NorDan Gruppen. Men da både Tore og Johannes Rasmussen presenterte seg og la frem sine hensikter med overtakelsen, og avsluttet med «Perfekt Samspill»-øvelsen så steg humøret til bristepunktet hos alle de tilstedeværende, sier han.

– Det var en ærlig, oppriktig og meget positiv start på en ny æra for STM Vinduer. «Perfekt Samspill» passer meget fint inn i kulturen vår, med våre interne verdier og de verdiene som gjelder overfor omverdenen og våre samarbeidspartnere, sier Methmann.

Fakta om STM Vinduer AS

  • Etablert av Alex Eriksen som «Simmerbølle Tømrer & Maskinsnedkeri» i 1942
  • Ca. 150 ansatte innen salg, produksjon og administrasjon i fabrikken på Langeland
  • Langeland er en 52 km lang og 11 km bred øy, ca. to timers kjøretur fra København og Århus og 45 minutter fra Odense. Øyen har ca. 12 000 innbyggere
  • Har totalt 16 000 m2 produksjonslokaler beliggende rett utenfor Rudkøbing, Langelands største by

apr. 22, 2020
Gå tilbake

NorDan Gruppen · En toneangivende produsent av vinduer og dører