Nordan rubicon 2020

Nytt oppkjøp styrker aluminiumssatsningen i Norge

Fasadeentreprenøren AS Rubicon er det nyeste medlemmet av NorDan Gruppen. Oppkjøpet vil styrke NorDan Norges satsning på produkter i aluminium.

Med sterk tilstedeværelse innen glass- og fasadeløsninger vil de 55 ansatte bli et perfekt supplement til NorDans videre satsning på vinduer, dører og fasader i Hel Aluminium. Med oppkjøpet av 70 % av aksjene vil AS Rubicon inngå som et datterselskap til NorDan AS, og vil når transaksjonen er gjennomført skifte navn til NorDan Rubicon. I første omgang er det kundene i det norske markedet som vil kunne ta del i de nye mulighetene oppkjøpet gir.

Styrker produkttilbudet

Administrerende direktør i NorDan AS, Trond Magnar Unhammer er veldig fornøyd med å få Rubicon på laget for å ta løsningene i Hel Aluminium enda et steg videre.

– Med lanseringen av Hel Aluminium for noen år tilbake gikk vi inn med et mål om å tilby det beste fra vår kunnskap om komplette dør- og vindusløsninger kombinert med mulighetene i aluminium. Det har i all beskjedenhet vært en suksess for vinduer og dører, men vi har ikke tidligere kunnet tilby fasadeløsninger, montering av produkter på byggeplass og lignende, sier han.

Hver sine styrker

NorDan opplever i økende grad at kundene ønsker ett kontaktpunkt for alle dør- og vindusløsninger i bygg. Men selv om begge selskapene vil få felles eierskap, skal både NorDan og Rubicon fortsette å videreutvikle hver sine styrker.

– NorDan er en produsent og vareleverandør, mens Rubicon er en produsent og entreprenør. Vi er gode på hver våre områder, men sammen vil vi kunne bli enda bedre, sier Unhammer.

Daglig leder i AS Rubicon, Lars Mellerud, ser også mange synergier.

– Vi har stor tro på at samarbeidet med NorDan vil være positivt for begge selskapene. NorDan har et nasjonalt salgsapparat som vil være en stor styrke for oss, og vi vil være en god spydspiss inn i de mer avanserte prosjektmarkedene for NorDan, hvor NorDan Rubicon blir selskapet som i fremtiden leverer komplette ferdig monterte glass- og aluminiumsløsninger, sier Mellerud.

Transaksjonen er avhengig av godkjenning fra Konkurransetilsynet.

okt. 27, 2020
Gå tilbake

NorDan Gruppen · En toneangivende produsent av vinduer og dører