Ndg gtin craft

NorDan driver digitaliseringen fremover med GTIN på vinduer og dører

GTIN, eller Global Trade Item Number ble i august introdusert for flertallet av NorDan-produserte vinduer og dører. Det markerte det hittil nyeste grepet for ytterligere å transformere NorDan og byggevareindustrien til en fullt sporbar og bærekraftig bransje.

GTIN er en standard forvaltet av GS1, en internasjonal «not-for-profit»-organisasjon ansvarlig for å utvikle og vedlikeholde standarder for strekkoder og annen produktidentifikasjon. Med en bred, global implementering er GTIN en måte å identifisere produkter du samhandler med nesten hver dag, ofte best kjent som strekkoder.

Millioner av alternativer

En av hovedutfordringene med å identifisere vinduer og dører på produktnivå er det store antallet konfigurasjonsalternativer for hvert enkelt basisprodukt. Fra millimeterpresisjon i høyde og bredde til tusenvis av glassalternativer og innvendige- og utvendige farger, finnes det millioner av alternativer for et produkt som hadde det samme utgangspunktet. Når produktene når slutten av levetiden etter 60 år, er det nødvendig å kunne identifisere det spesifikke konfigurerte produktet for sikker og bærekraftig håndtering.

Digitalt fundament

GTIN på NorDan-produkter skapes for øyeblikket i ordrebekreftelsesstadiet og er oppgitt i ordredokumentene. Fremtidige digitaliseringsprosjekter vil se nettbaserte GTIN-oppslagstjenester og ytterligere produktmerking, noe som åpner for enda flere brukstilfeller for GTIN. Muligheten for å identifisere et spesifikt produkt på varelinjenivå er en viktig del av NorDans digitale fundament. I samsvar med ecoDigital ready-strategien bidrar det til mer bærekraftige og sirkulære løsninger i fremtiden.

okt. 03, 2022
Gå tilbake

NorDan Gruppen · En toneangivende produsent av vinduer og dører